Portfolio

Zorg voor een
De Bemi Hoeve
Zorg voor een
Klant:
Zorg voor een "Betere Dag"

Website:
https://zorgvooreenbeteredag.nl/

Een "Betere Dag" biedt woonruimte en zorg aan jongeren en jong volwassenen die vastlopen in de thuissituatie of samenleving. Wij bieden een kleinschalige woonvorm voor zowel beschermd als begeleid wonen. Bij beschermd wonen, woon je in een veilige beschermde woonomgeving samen met andere jongeren die niet of nog niet zelfstandig kunnen wonen. Omdat iedereen anders is, bieden we voor jou persoonlijke begeleiding en zorg op maat. Deze zorg kan uit verschillende doelen bestaan en is gericht op jouw individuele zorgvraag. Samen met je begeleiders kijken we voorafgaand aan het zorgtraject waar je staat en hoe zelfredzaam je bent. Dan kunnen we kijken welke vorm van wonen het best bij je past.

De Bemi Hoeve
Klant:
De Bemi Hoeve

Website:
http://debemihoeve.nl

De geboorte van een veulen is iedere keer weer een heel bijzonder en spannend moment. Meestal gaat het wel goed, maar soms kan er iets verkeerd gaan bij de bevalling, met de merrie en/of het veulen.

Wilt u graag een veulen fokken bij uw merrie? Maar heeft u geen ervaring met de geboorte van een veulen. Of heeft u geen tijd om te waken tijdens de laatste dagen van de dracht? Dan kunt u met uw merrie bij ons terecht, want wij zijn gespecialiseerd in de kraamzorg bij paarden. 

Intensieve controle voorkomt ernstige complicaties.

Een geboorte zonder controle kan in veel gevallen vlot en normaal verlopen. De geboorte bij het paard verloopt echter vaak explosief. Waneer er dan een complicatie voordoet  kunnen de gevolgen voor de merrie en het veulen verstrekkend zijn. Ernstige gevolgen kunnen worden voorkomen door intensieve bewaking voor, tijdens en na de geboorte van het veulen. De Bemi Hoeve streeft naar een continue toezicht doormiddel van camerabewaking en een zender op de vulva. Hierdoor kunnen wij snel en adequaat handelen bij eventuele complicaties.